1 Dakikada Kitabı Temizliyor

Kategori: Gündem

967 görüntüleme

15.02.2020 tarihinde yayınlandı

Düzce TV

Düzce TV

YouTube Kanalı

1 Dakikada Kitabı Temizliyor

 

İlk olarak Güney Kore’de üretilen kitap yıkama makinesi Türkiye’de de birçok noktada kullanılmaya başlandı. Yüzlerce kişinin dokunduğu kitaplar Düzce İl Halk Kütüphanesi’nde bulunan ‘Kitap Yıkama Makinesi’ ile tek tek yıkanarak içlerinde bulunan bakteri, küf ve tozlardan arındırılıyor.

 

Türkiye’de birçok noktada bulunan Halk Kütüphaneleri, vatandaşların uğrak noktalarından bir tanesi. İnsanların yaşamını kolaylaştıran ve takip edilemeyecek kadar hızlı gelişen teknoloji Kitap Yıkama Makinesi’de üretti. İlk olarak Güney Kore’de üretilen makine ile içine koyulan her bir kitap bakterileri, küf, mantar ve tozları temizliyor. Bakterilerin en sık üretildiği noktalardan birisi olan Halk Kütüphaneleri’nde bulunan kitap yıkama cihazları ile birlikte kitaplar tek tek yıkanarak içlerinde bulunan bakterileri temizliyor. Düzce İl Halk Kütüphanesi’nde bulunan Kitap yıkama makinesi de kütüphane içinde bulunan kitapları temizleyerek pislikten arındırılmış bir şekilde vatandaşların hizmetine sunuluyor.

 

 

Kütüphanelerde kitapların çok sayıda okuyucu tarafından kullanıldığını, uzun süre raflarda kalan kitapların toza maruz kalmasından dolayı çeşitli hastalıklara neden olan virüsleri barındırdığını dile getiren Düzce İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hilay Ay, okuyucuların hasta olmaması için kitap yıkama makinesi bulunduğunu, bu makine ile kitapların daha temiz olduğunu dile getirdi. Ay şöyle devam etti: “ Kitap yıkama makinelerimiz tüm halk kütüphanelerinde mevcuttur. Bu kitap yıkama makinesi susuz ve temizliksiz ışınlar ile kitaplarımızı temizlemektedir. Kitabımızı ortadan ikiye ayırıp içinde bulunan bölmeye yerleştirdiğimizde ışınlar ile beraber 1 dakikada kitabımızı temizlemektedir. Bulaşıcı hastalıklarımız önlenmiş oluyor. Daha modern daha temiz kitaplarımız hizmete sunulmuş oluyor. Türkiye genelinde bin 146 kütüphanenin çoğunda bu cihazdan var. Virüsler, bakteri, küf, bulaşıcı hastalıkların mikro organizmalarını bu ışınlar ile beraber temizlemiş oluyoruz. Bir sürü grip gibi bulaşıcı hastalıkların önlemini böylece almış oluyoruz. Kütüphanemizden ödünç alınan kitapları isterseniz kitap yıkama makinesinde temizleyip steril duruma getirebilirsiniz. Halk kütüphanemizde bulunan kitaplar bu makine sayesinde daha steril konuma geldiği için kütüphanemizdeki kitaplar daha temizdir” dedi.

Etiketler :

1 Dakikada Kitabı Temizliyor Gündem

Sıradaki
Mobil Uygulamalarımız
Google Play
IOS